Mu-thai Gym

De sportschool Mu-thaigym is in 2007 opgericht door Marieke vd Munckhof.
Voor het gemak kunt u dit schrijven verder lezen in de “ik” vorm. 
De naam Mu-thaigym komt voort uit mijn achternaam in combinatie met het thaiboksen, voluit geschreven als “Munckhof Thaiboksing gym”. 
Mijn interesse voor thaiboksen begon op mijn 17de na een proefles in Venlo (Chebo-gym). Ik was meteen verkocht aan deze geweldige sport, en ik weet nog goed dat ik helemaal leeg was. Mijn vingers trilden door de hoge inspanning die ik geleverd had.

De trainer gaf mij een sportdrankje om weer op krachten te komen. Het eerste anderhalf jaar heb ik vrijwel alleen maar op recreatief niveau getraind, totdat ik voor de eerste keer naar een thaiboks wedstrijd ging kijken in Sevenum.
Nadat ik enkele partijen gezien had, werd ik enthousiast en wilde ik dit ook, maar Chebo-gym was helaas geen wedstrijdgerichte sportschool. Na een korte oriëntatie van wedstrijdscholen kwam ik al snel uit bij Siam gym in Valkenswaard.
Mekki Benazouzz is de trainer van Siamgym en hij is in mijn ogen de perfecte trainer voor mij. Deze toptrainer heeft de capaciteiten om het hoogst mogelijke uit een vechter te halen. Dit laatste is ook mijn streven voor de vechters van Mu-thaigym.
Om het allerbeste uit een vechter te halen is het belangrijk om zowel te kijken naar de persoon als individu. Niet iedereen heeft dezelfde motoriek, kracht, lenigheid en inzicht. Iedereen is daarmee uniek en heeft een unieke aanpak nodig. 

In het kader van deskundigheidsbevordering ten aanzien van trainingsleer en wedstrijd coachen, heb ik besloten om de opleiding kickboksleraar te volgen in Utrecht. Deze opleiding van “Stichting kickboksen en Martial arts Opleiding” heb ik in juni 2009 afgerond.

In het trainingsschema op deze website kun je teruglezen op welke dagen en tijdstippen de trainingen aangeboden worden. 

Tijdens de trainingen wordt gestreefd naar een goede sfeer waarbij men respect toont voor elkaar. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Thaiboksen kent een multiculturele doelgroep, en mijns inziens brengt Thaiboksen door dit feit de verschillende culturen bij elkaar. Mu-thaigym streeft naar een harmonieuze respectvolle omgang onderling.